Sunday, April 6, 2014

TUZLU MİNİKLER (ÇÖREKOTLU MİNİKLER ) VE MİSAFİR MENÜSÜ







Herkese merhaba ,hayırlı cumalar.

Yine bir gün sofrası ile geldim ,sofralar üst üste oldu.





Bir önceki misafirlerime de yaptığım çok beğenilen çörek otlu minikleri bu hafta yine yaptım onun tarifini vereceğim bu masadan sizlere.









Ama önce menümüze göz gezdirelim.






MENÜ:






Kıymalı +patatesli muska börek


Kabaklı havuçlu salata


Çörekotlu minikler


Ispanaklı mantarlı kiş


Ağlayan pasta


Pratik elmalı bademli tart






Kırmızı olarak yazılan yazılara tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz.













Gelelim tuzlu miniklere.

Bu tarifi birçok yerde gördüm ne zamandır yapmak istiyordum.Yemek Zevki 'nde gördüğüm tarifi kendime göre değiştirip uyguladım.Harika ,ağızda dağılan tuzlularım oldu.





TUZLU -ÇÖREKOTLU MİNİKLER

MALZEMELER:

3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında)

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı çörekotu

2 yemek kaşığı şeker

1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pulbiber

2 çay kaşığı mahlep

1 paket kabartmatozu

aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi un hariç derin bir kaba koyun.Unu azar azar ekleyin.Hepsini yoğurup ele yapışmayan bir hamur yapın.Küçük bir ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Yumurta sarısı sürüp kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Afiyetolsun.

No comments:

Post a Comment