Friday, May 9, 2014

Haşhaşlı mercimekli yufka böreği









      Bu böreğe benzeyen bir başka tarifim daha vardı blogta,onun içinde su vardı ve daha yumuşak olmuştu.Bu tarifi hamarat bir arkadaşımdan aldım ve denedim çok güzel oldu.Bu böreği sarıp dondurucuya atıp ve acil durumlarda buzlu buzlu pişirebilirsiniz.






Malzemeler;


4 adet yufka


Bir su bardağı haşhaş ezmesi


Yaklaşık bir su bardağı sıvıyağ


Üstüne sürmek için yumurta


Mercimekli iç;


1 su bardağı yeşil mecimeği haşlayalım


1 orta boy kuru soğanı kavuralım


Haşlayıp süzdüğümüz mercimeğe soğanı karıştıralım


Karabiber,kimyon ve tuz ekleyelim


Kıyılmış maydanozda ilave edelim






Haşhaşı sıvıyağ ile sürülebilir kıvama getirelim


İlk yufkayı serip haşhaşlı yağdan sürelim


İkinci yufkayı da üstüne serelim ilk yufkaya sürdüğümüzden daha az haşhaşlı yağdan sürelim


İki kat olan yufkamızı 12 parçaya keselim


Her parçaya mercimekli içten koyup çok sıkı olmayan sigara böreği gibi saralım


Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayalım


Börekler mutlaka birkaç saat dondurucu da bekletelim ve buzlu buzlu üstüne yumurta sürüp 200 derece fırında pişirelim.


Kıyır kıyır el açması gibi börek oluyor,deneyin görün diyorum.


Afiyet olsun şimdiden...














No comments:

Post a Comment