MALZEMELER:
1 yumurta
125 gr margarin veya tereyağ
1 çay br. yoğurt
1 çay br. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 çay kş. mahlep
1 çay kş. tuz
YAPILIŞI :
Bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur yapıldıktan sonra 15 dk. buzdolabında dinlendirilir. Hamur 5 parçaya ayrılıp rulo haline getirilir.Rulolar 2-3 cm boyunda kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine susam ve çörek otu serpilerek fırına verileceği gibi çatalla şekil verilerek sade olarak ta fırına verilebilir.
Afiyet olsun..
Ben bu tarifi bir arkadaşımdan aldım.Denedim çok güzel oldu ağızda kıyır kıyır dağılıyor :)
Bu makale hakkinda daha fazla bilgi gorebileceginiz guzel bir web sayfasi : çatal çörek tarifi ve yapılışı
No comments:
Post a Comment