27 Şubat 2014
Etli enginar kuzu eti veya dana etiyle pişirilebilir. Kuzu eti çabuk pişeceği için yemek yapımında sorun olmaz. Dana etiyle yapılan etli sebze yemeklerinin yapımında, dana etinin geç pişmesinden dolayı sorun olur. Bu sorunun yaşanmaması için et önceden yarı veya tam olarak pişirildikten sonra yemeğe ilave edilir. Ya da, yemekte ızgaralık yumuşak dana eti çeşitleri kullanılır. Enginar yemeğinin yapımında dana etinin bütün çeşitleri kullanılabilir. Çünkü, enginar geç pişen sebzedir. Bu nedenle dilediğiniz dana etini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken; dana etini yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, tarifimde olduğu gibi yemek yapımına geçmenizdir. Etli enginar yemeğinde isterseniz salça da kullanabilirsiniz.
etli enginar tarifi malzemesi
temizlenmiş altı enginar
üç yüz gram kuşbaşı dana eti
bir iri soğan
altı kaşık zeytinyağı
altı kaşık dolusu konserve garnitür
üç bardak su
maydanoz veya dereotu
tuz
etli enginarın yapılışı
enginarları dörde bölün
soğanı yemeklik doğrayın
zeytinyağı içinde eti kavurun
ardından soğanı kavurun
üzerine enginarı, üç bardak sıcak suyu koyun
yemeğin tuzunu ayarlayın
tencere kaynadıktan sonra kapağını kapayın
ocağı kısın ve yemeği bir saat pişirin
ardından garnitirü tencereye ilave edin
on dakika süre ile tencereyi takrar kaynatın
süre bitiminde yemği ocaktan alın
üzerine maydanaoz veye dereotu serpin
ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment