Friday, April 25, 2014

etli enginar tarifi


27 Şubat 2014

etli enginar tarifi 1



Etli enginar kuzu eti veya dana etiyle pişirilebilir. Kuzu eti çabuk pişeceği için yemek yapımında sorun olmaz. Dana etiyle yapılan etli sebze yemeklerinin yapımında, dana etinin geç pişmesinden dolayı sorun olur. Bu sorunun yaşanmaması için et önceden yarı veya tam olarak pişirildikten sonra yemeğe ilave edilir. Ya da, yemekte ızgaralık yumuşak dana eti çeşitleri kullanılır. Enginar yemeğinin yapımında dana etinin bütün çeşitleri kullanılabilir. Çünkü, enginar geç pişen sebzedir. Bu nedenle dilediğiniz dana etini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken; dana etini yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, tarifimde olduğu gibi yemek yapımına geçmenizdir. Etli enginar yemeğinde isterseniz salça da kullanabilirsiniz. 






etli enginar tarifi malzemesi

temizlenmiş altı enginar

üç yüz gram kuşbaşı dana eti

bir iri soğan

altı kaşık zeytinyağı

altı kaşık dolusu konserve garnitür

üç bardak su

maydanoz veya dereotu

tuz



etli enginarın yapılışı

enginarları dörde bölün

soğanı yemeklik doğrayın

zeytinyağı içinde eti kavurun

ardından soğanı kavurun

üzerine enginarı, üç bardak sıcak suyu koyun

yemeğin tuzunu ayarlayın

tencere kaynadıktan sonra kapağını kapayın

ocağı kısın ve yemeği bir saat pişirin

ardından garnitirü tencereye ilave edin

on dakika süre ile tencereyi takrar kaynatın

süre bitiminde yemği ocaktan alın

üzerine maydanaoz veye dereotu serpin

ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun








No comments:

Post a Comment