Saturday, January 25, 2014

Özel Yetkili Şeriat Mahkemesi



ozel yetkili seriat mahkemesi 1


Bugün 2014’ün 2. günü.

2013’ü geride bırakırken sorunları yeni yıla aynen taşıdık. Umarım 90 gün sonraki yerel seçimler, hepimiz için gerçek bir ‘yeni yıl’ın başlangıcı olur.

*

Yeni yılın ilk açıklamalarına bakalım. Önce iktidar cephesi…

AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP’ye yönelik büyük ‘Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’ için şöyle yazdı:

“’Vurun ulan, vurun ben kolay ölmem’ diyor Ahmet Arif; ‘33 Kurşun’ şiirinde. Hedef Sayın Başbakan; vurun, haydi vurun kahpeler...”

‘Muhafazakâr’ Prof. Kuzu adeta ‘solcu - devrimci’ olup Ahmet Arif’i örnek alıyor. Ve sanki Halide Edip Adıvar’ın ‘Vurun Kahpeye’ romanının içindeyiz… Peki, AKP’li Prof. Kuzu, acaba kime ‘kahpe’ diyor?

Kuzu, şunları da söylüyor:

- Başbakan'a sunulan istihbarat raporunda, devlet içindeki paralel yapının planı detaylarıyla yer aldı. 42 ilde yapılacak ‘Cadı Avı’ engellendi.

- Bu raporda 2 bin rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hâkim, savcı, basın mensubu, işadamı var. Örgütün şifresi aralarında... (yani, fişleme itirafında bulunuyor. - HC).

- İki pırpırlı kollukla, hukuk tanımayan birkaç savcı ülkeyi dinamitledi. HSYK da tahrip gücü oldu.

- Son komploların varlığı, Türkiye'nin yarım asırdır içindeki bir kısım ulusalcı çeteleri, jakoben dayatmacıları ve darbecileri unutturmasın! (Cemaat’e laf yetiştireceğim derken, Atatürkçülere de çamur atmayı ihmal etmiyor hoca. - HC)

Bir de karşısındaki ‘Cemaat cephesi’ne bakalım.

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal’ın yazısı meydan okuma niteliğinde:

- 2014 her açıdan ‘kader yılı’. Yeni tarih çok hızlı akacak. Ve Türkiye’nin en uzun yılı olacak! Normal zamanlarda yıllara yayılması beklenen gelişmeler kısa zaman aralığına, aylara, haftalara sığacak. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli… Söylemek isterim ki, kendinizi, sürprizlerle dolu, hareketli ve fırtınalı bir yıla hazırlayın.

AKP’li Kuzu ‘Kahpeler’ derken; Cemaatçi Ünal, “Kendinizi fırtınaya hazırlayın” uyarısında bulunuyor!

*

İki cephenin diğer silahşorlarına de bakalım.

Cemaatin ‘Sızıntı’ dergisinin yazarlarından Bahri Şenkal:

“Hizmet, isterse sizi bir kaşık suda boğar ama tenezzül etmez, inanın! Acır size, acınacak haliniz olmasa bile!.. Ahmaklar! Üç günlük partinizle pırtınızla asırlık hizmete kafa tutacağınızı mı zannediyorsunuz?”

AKP’yi destekleyen ‘Akit’ gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak:

“Ocak ayında Cemaate büyük bir operasyon yapılacak, dava açılacak. Bu ultra modern darbe girişimi ve paralel devlet yapılanması davası Ergenekon ve Balyoz’dan daha ilginç olacağa benziyor.”

Başbakan Erdoğan’ın sözleriyle bu bölümü bağlayalım:

“İnlerine gireceğiz!”

*

Dualar, beddualar, referans olarak İslam’ı esas almalar, ülkeyi dar-ül harp, dar-ül İslam diye sınıflandırmalar, ayrı camilerde gruplaşmalar vs açısından bakınca, şöyle bir öneride bulunsak yanlış mı olur:

AKP - Cemaat kavgası laik hukuk mahkemelerinde değil, bir seferliğine kurulacak ‘ÖZEL YETKİLİ ŞERİAT MAHKEMESİ’NDE görülsün!

*

GÜNÜN SÖZÜ:

- Her gün yüzlerce hayal kurarsın ve hiçbiri gerçek olmaz; ama bir gün bir gerçek yaşarsın, hiçbir hayale sığmaz. - Paul AUSTER.

- Allah, aslanın pençesine düşen avın duasını kabul etmez. - Anonim.

No comments:

Post a Comment